vr 17 mei

Korte reactie VKW op beslissing Vlaamse Regering om 1,4 mia euro uit te trekken voor Noord-Zuidverbinding

Werkgeversorganisatie VKW reageert verheugd op de beslissing vandaag van de Vlaamse Regering om - op voorstel van minister van Mobiliteit Lydia Peeters - de financiering via publiek-private samenwerking (DBMF-contract) van de Limburgse Noord-Zuidverbinding te concretiseren en hiervoor een bedrag van 1,4 miljard vast te leggen. Daarmee komt de realisatie van dit essentiële infrastructuurproject opnieuw een forse stap dichterbij. 

Nu bovendien de laatste hand wordt gelegd aan de plannen voor de voorziene tunnels en bijhorende grote mobiliteitsingrepen én kortelings ook het ontwerp projectbesluit zal kunnen worden afgeklopt, kan Limburg eindelijk uitkijken naar een mobielere toekomst. Waarbij zowel personen- en goederenvervoer als doorgaand en lokaal verkeer zich vlot kunnen verplaatsen over de zo belangrijke Noord-Zuid-ruggengraat. Goed voor onze economie, onze welvaart en voor de leefbaarheid van de omgeving. 

Het proces voor een opstart van de werken in 2026 zit op schema, en als dit nu verder strikt bewaakt wordt, kan Limburg tegen 2030 eindelijk écht voorsprong gaan nemen.