Internationaal actief.

Bent u internationaal actief? Of wilt u uw bedrijf (verder) internationaliseren of uw blik nog meer verruimen? In nauwe samenwerking met o.m. Flanders Investment en Trade staan we u hier graag in bij. 

Hoe kunnen wij U helpen?

Access2Markets: online databank voor exporteurs en importeurs

Access2Markets is de Europese tool die bedrijven helpt om internationaal te ondernemen. Wanneer u via de “My Trade Asssistant” het land van oorsprong (“country of origin”), land van bestemming (“country of destination”) en uw productnaam of HS-code ingeeft, krijgt u informatie over de invoerrechten, oorsprongsregels, invoertaksen, handelsakkoorden en registratie-eisen, handelsbelemmeringen en een overzicht van de handelsstromen tussen EU en niet-EU landen.

Meer info

Academy

Onze Academy organiseert opleidingen die bijdragen tot de groei van uw ondernemingen. 

Met ook opleidingen gericht op u als internationaal actieve ondernemer. Grijp uw kans en versterk uw competenties op tal van domeinen.                                                              

 

FIT

Maak gebruik van onze structurele samenwerkingsovereenkomst met Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen. Het partnership is ingebed in 'Vlaanderen versnelt!', de internationaliseringsstrategie van de Vlaamse economie. 

Samen ondersteunen we de internationaliseringsplannen van Limburgse bedrijven met verschillende acties. 

Meer info

Euregiolocator

We ontwikkelden samen met LWV (Nederlands Limburg), AVED (Eupen), VUV Aachen en Union Wallonne des Entreprises (Wallonië) de Euregiolocator. Met deze locator kan u gericht en gebruiksvriendelijk zoeken naar betrouwbare partners in de Euregio.

Wij kunnen u ook in contact brengen met de juiste persoon binnen die bedrijven. Zo kan u de verkennende gesprekken snel opstarten. 

Meer info

Online kalender voor internationale events

Veroverdewereld.be is de one-stop digitale agenda voor Vlaamse bedrijven die wereldwijd willen deelnemen aan events rond internationaal ondernemen. Kijk in de databank en meld je rechtstreeks aan voor deelname aan de events, studiereizen en internationale bezoeken.

Meer info

Ondersteun je internationalisering met de FIT Branding toolkit

Met partners en bedrijven creëerde FIT een branding toolkit rond 5 sterke domeinen van de Vlaamse economie: Life Sciences & Health; Food; Solution Driven Engineering & Technology; Smart Logistics; Sustainable Resources, Materials & Chemistry.

De toolkit biedt foto’s, video’s, handige teksten en cijfers aan die Vlaanderen ‘herkenbaar’ maken in het buitenland, onze oplossingsgerichte aanpak benadrukken en ondernemers helpen bij de uitbreiding van hun internationale activiteiten.

Voor meer informatie contacteer: carl.destoop@fitagency.be

Kennisdatabank.

VKW als discreet en kwalitatief klankbord

VKW Limburg is een selectief netwerk dat al meer dan 80 jaar met stijl én in vertrouwen mensen en bedrijven met elkaar verbindt, belangen verdedigt en ondernemen versterkt. 

Meer weten over onze dienstverlening of over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? 

Contacteer ons

onze business communities.

Wenst u extra informatie?
Contacteer mij gerust. 

Raf Sluismans
manager internationalisering & innovatie

0479 60 34 33
raf.sluismans@vkwlimburg.be