do 22 dec.

Gehackt? Gephisht? Bedreigd? Welke stappen kan en moet je zetten? VBO lanceert stappenplan voor bedrijven

De vraag is spijtig genoeg niet of je bedrijf ooit het slachtoffer wordt van een cyberaanval, maar wel wanneer dat zal gebeuren.

Weet je wat je in dat geval moet en kan doen? Machteloos ondergaan of actie ondernemen om je businesscontinuïteit te verzekeren? En tegelijk ook in regel te blijven met jouw contractuele verplichtingen en de verplichtingen die de overheid oplegt.

Al te vaak tasten bedrijven in het duister of is het improvisatie troef op het moment van cyberincident. Daarom stelden de experten van het VBO en het Centrum voor Cybersecurity België, in nauwe samenwerking met de bedrijfswereld, een stappenplan op. Een gids die je begeleidt van het moment dat je het incident ontdekt tot het normaliseren van de situatie. Kortom, hoe moet je reageren en met wie neem je wanneer contact op?

Het eerste advies blijft uiteraard: wees voorbereid en neem alle mogelijk maatregelen om een cyberincident te voorkomen. Met de gids ‘Cyber Incident Management Plan’ heb je alvast een stevige leidraad en extra stappenplan om je cyberrisicobeheer te optimaliseren. Een hands-on gids boordevol concrete tips en contactgegevens die we als VKW graag mee verspreiden.

Klik hier om de Cyber Incident Roadmap te downloaden.