wo 15 mei

Seminarie: Tax me if you can

 • Wat?

  Seminarie

 • Waar?

  VKW Limburg 

  Kunstlaan 16

  3500 Hasselt

 • Wanneer?

  15 mei 2024


  9.00 u. - 11.00 u.

 • Prijs?

  € 95 (excl. btw)

   

Wist u dat de onderzoeks- en aanslagtermijnen van de fiscus sinds begin 2023 zijn aangepast en dat de fiscus voortaan meer tijd heeft om zijn werk te doen? En dat tegelijkertijd de relatie met de fiscus anoniemer en minder persoonlijk is geworden? Wist u bovendien dat de garantie van de belastingplichtige om ‘de minst belaste weg’ te bewandelen bedreigd wordt door een mogelijke wetsaanpassing?

De spelregels tussen de administratie en de belastingplichtige zijn vervat in wat men ‘fiscale procedure’ noemt. De fiscus heeft een heel arsenaal aan middelen ter beschikking om de belastingplichtige te controleren. Het is van groot belang dat aan de zijde van de belastingplichtige wordt gewaakt over een stipte naleving van de procedure. Het correct hanteren van de procedureregels is het schild van de belastingplichtige in het kader van zijn fiscale verdediging.

Tijdens dit seminarie zal ingegaan worden op 2 onderdelen:

  • Tot hoever reiken de rechten van de fiscus? Mag de fiscus bv. een telefoontap organiseren? Kan de belastingplichtige zich op een “zwijgrecht” beroepen en wanneer kan zij fraude inroepen?
  • Welke zijn courante en actuele geschilpunten bij fiscale controles en hoe kan u zich daarop voorbereiden?

Ontdek met dit seminarie hoe u uw bedrijf kunt beschermen tegen onvoorziene uitdagingen. Deze voordracht biedt u de nodige inzichten waardoor u met vertrouwen en kennis de fiscale jungle kunt navigeren en uw gemoedsrust kunt behouden.