do 14 dec.

Seminarie: fiscale najaarsupdate 2023 en verwachtingen voor 2024

 • Wat?

  Seminarie

 • Waar?

  VKW Limburg
  Kunstlaan 16
  3500 Hasselt

 • Wanneer?

  14 december 2023


  8.00 u. - 10.15 u.

 • Prijs?

  € 95 (excl. btw)

Het afgelopen jaar verschenen er in de pers talrijke berichten over allerhande begrotings- en hervormingsmaatregelen n.a.v. de ambitieuze fiscale hervorming die de minister van Financiën aankondigde in de zomer van 2022.

Tijdens een praktijkgerichte uiteenzetting geven we u graag een overzicht van de zaken die tot nu toe al dan niet gerealiseerd werden op vlak van directe belastingen en btw. Hierbij wordt o.a. een stand van zaken gegeven van de vergoeding auteursrechten. Ook blikken we even vooruit en delen we onze inzichten van wat er in de toekomst potentieel nog kan verwacht worden na de volgende regeringsvorming.

Daarnaast zullen we stilstaan bij enkele topics die extra aandacht verdienen met het oog op het einde van het (boek)jaar en/of het begin van het nieuwe (boek)jaar, zoals de do’s en dont’s van de investering in een tax shelter, de (on)zin van diverse roerende beleggingen via de vennootschap, …

Tenslotte zullen we u bijpraten over de huidige tendensen bij de talrijke btw-controles die door de fiscus alsmaar efficiënter, gerichter en grondiger uitgevoerd worden, over de laatste ontwikkelingen inzake e-invoicing en over een selectie van actuele btw-topics die relevant zijn voor u als ondernemer.