Masterclass: empowerend leiderschap - Je rol als leider echt opnemen als het ertoe doet.

 • Wat?

  Opleiding

 • Waar?

  VKW Limburg
  Kunstlaan 16
  3500 Hasselt

 • Wanneer?

  19 oktober 2023 van 9.30 tot 17.00 uur
  9 november 2023 van 9.30 tot 17.00 uur
  7 december 2023 van 13.30 tot 17.00 uur

   

 • Prijs?

  Leden VKW Limburg: € 1.495 (excl. btw)
  Niet leden: € 1.850 (excl. btw)

Je zit vast en bent op zoek naar manieren om creativiteit en innovatie te stimuleren.

In de huidige snel veranderende wereld is het van cruciaal belang voor leiders om creativiteit en innovatie te stimuleren binnen hun organisaties. Wij geloven dat organisaties veel meer zijn dan alleen organogrammen, budgetten en KPI's. Ze vormen levende gemeenschappen waarin mensen handelen volgens eeuwenoude tribale logica.

Tijdens deze masterclass zul je de antropologische wetmatigheden begrijpen die bepalen hoe mensen samenwerken en samenleven. We laten je zien hoe je sterke tribes kunt bouwen binnen jouw organisatie. Dit resulteert in energieke, veerkrachtige organisaties die in staat zijn om flexibel om te gaan met tegenslagen en veranderingen.

De masterclass richt zich op het gebruik van verschillende werkvormen van Deep Democracy. Hiermee kun je de organisatiecultuur verbeteren en versterken. Dag na dag bouw je aan een krachtige organisatie waarin alle medewerkers het beste van zichzelf kunnen geven.

Als ondernemer leer je tijdens deze masterclass hoe je kunt profiteren van de wijsheid van de minderheid en hoe je kunt polariseren met respect voor mens en cultuur. We gaan dieper in op het voeren van het 'echte' gesprek, waarbij we begrijpen dat er meer nodig is dan alleen een analyse, het bijstellen van de strategie en het uitdragen van de missie en visie.

Je leert:

 • helder communiceren en zo een rolmodel zijn voor de groep
 • signalen van weerstand in een vroeg stadium hanteren zodat ze niet escaleren
 • dynamische dialogen opzetten waarin iedereen zich betrokken voelt
 • buy-in bekomen van mensen
 • spanningen en conflicten aangaan en niet langer uit de weg gaan

Deze masterclass empowerend leiderschap biedt je waardevolle inzichten en praktische tools om jouw leiderschapsvaardigheden te versterken en effectiever te kunnen werken met teams en organisaties.

PROGRAMMA

Erik Geboers loodst je doorheen deze opleidingsdagen vanuit een expertenrol, waardoor je vanuit verschillende invalshoeken kennis maakt met verschillende werkvormen.

Els Schepens identificeert als leermanager de verschillende behoeften van de deelnemers om  leermogelijkheden af te stemmen op individuele doelen en ieders werkcontext.

Dit programma combineert twee volle en één halve opleidingsdag.

Een maand later komen we terug bijeen om een halve dag de impact en effectiviteit van de training te evalueren en de individuele doelen waar mogelijk bij te sturen.

Door de combinatie experttrainer en leermanager spelen we een cruciale rol in de cultuur van voortdurend leren en ontwikkelen, wat bijdraagt ​​aan verbeterde prestaties, betrokkenheid van medewerkers en groei van de organisatie als geheel.